INFO OM SERIEN

  Handlingen  
Knast & Aksel foregår i en typisk dansk provinsby. De er begge to ungkarle og ansat på byens auto- mobilværksted, ikke så meget på grund af deres kvalifikationer men fordi tilfældighederne nu engang
ville det sådan.
Deres chef er Mester, der forsøger at holde fast på kunderne samtidig med at han forsøger at holde styr på Knast og Aksel's ulykker og ikke mindst datteren Vera's narrestreger.
Læs mere om dem under Persongalleriet

 
Hvordan begyndte serien?
  Det hele begynder tilbage i starten af 90'erne, hvor .jeg for sjov karikerede mig selv(som Aksel) og min nu afdøde barndoms ven Jesper Vad (som Knast) i flere skøre strips skitser som jeg hyggede mig med efter at havde forladt tegnefilm- branchen igennem 10 år.
Efter en tid kontaktede jeg PIB som kaldte mig ind til et møde da de syntes serien havde et eller andet over sig. De foreslog så at jeg henvendte mig til Svend Høgh på Semic Interpresse, som var redaktør på Basserne, og da han også udviste stor interesse resulterede det i at Knast og Aksel så dagens lys i Basserne.
  Med Licens til at dræbe en bil.

  Tiden med Knast og Aksel var utroligt lærerigt. Jeg kom nemlig fra tegnefilm branchen, hvor jeg havde arbejdet på bl.a. Valhalla, Quark, Fuglekrigen og nogle reklame film og skulle så til at lære at tegne tegneserier som er en helt anden stil, men erfaringer med at opbygge et miljų og person-udvikling fra tiden med tegnefilm kunne jeg trække på da jeg skulle skabe rammerne for Knast og Aksel.  
Jeg holdt meget af tegneserie stilen, at skabe en lille historie på et par billeder. Det var spændende at mingelere rundt med teksten, figurerne og baggrunden i et og samme billede uden at det blev for rodet.- Jeg lærte at tænke og tegne enkelt i den periode.
 
Basserne 381

  Basserne præsentere så serien i 1992 i nr 381. I København hang der plakater for at gøre lidt PR for den nye danske tegneserie. (Mål: 80x120) - se billede t.v.
Jeg husker vi inviterede pressen ud til et automobilværksted på Nørrebro, hvor jeg og Svend, i bedste Knast og Aksel stil, var iklædt kedeldragt og ikke en eneste journalist dukkede op ha ha... vi fik dog taget en del sjove billeder. (Gad vide, hvor de er blevet af?)
Jeg hørte mange sjove historier mht. Knast og Aksel. Den bedste kom fra en lille dreng i en fritidsklub der fortalte at de hjemme hos ham havde lavet en 'Basse tema fest', hvor man skulle komme som en figur fra bladet og hans forældre havde klædt sig ud som "Knast og Aksel" :)
  Plakaten fra dengang.
(click on image to enlarge.
)
 
  Hvorfor stoppede den?
  Samtidigt med jeg lavede Knast og Aksel, var jeg også i gang med en 2-årig pædagog uddannelse og da jeg blev færdig med den i 1995 fik jeg kort tid efter et arbejde i en fritidsklub i København og havde derfor ikke længere tid til at tegne serien. Man skal jo havde det til at løbe rundt økonomisk og jeg kunne ikke leve af at tegne, Knast og Aksel som kun gav 150 kr. pr. stripe dengang. Interpresse lovede godt nok at udgive et album, men sprang fra aftalen da det på et tidspunkt gik ned af bakke med at sælge tegneserier.
  Knast & Aksel Kasketter blev der også lavet.

 
  Hvorfor så en Webside?
Serien er jo ganske hyggelig og jeg more mig da endnu når jeg læser den. Jeg har stadigvæk et inderligt ønske om at få den udgivet som album, det er jeg stadig lidt ked af ikke lykkes dengang. Arbejdet med websiden har været et kært gensyn med serien men samtidigt også vemodigt da min gode ven, Jesper Vad (37 år) døde i 2001, for han var om nogen anden bare "Knast", og uden ham havde denne serie aldrig set dagens lys - desuden var det vist også på tide at serien fik sin egen webside, derfor har jeg gerne ville give den lidt liv igen med denne webside til minde om en ganske fornøjelig og morsom tid!

Venlig hilsen, Bent Nielsen.- 2006
 
Bent Nielsen-.
 
   
 
  PS..!
Helt forbi var det ikke..
Da Egmont nu har udgivet tegneserier i 100 år blev tidligere serier trykt igen. - Så derfor var Knast og Aksel igen at finde i Basserne nr 756 den 12 oktober 2006 - tillykke til Egmont :)
 
 
 
© Copyright Bent Nielsen 2006 - ALL RIGHTS RESERVED